Griekse yoghurt
Griekse yoghurt
Yoghurt is een product dat is ontstaan uit melk dat op een zorgvuldige wijze gefermenteerd en verzuurd is. ‘Gewone yoghurt’ kan worden onderscheiden met behulp van vetpercentages. Volle yoghurt bevat minimaal 3% vet, halfvolle yoghurt 1 tot 3% en magere yoghurt bevat minder dan 1% vet. Bij een aantal soorten yoghurt wordt het vastestofgehalte verhoogd om zo de yoghurt dikker, romiger en smakelijker te maken. Dit is ook het geval bij Griekse yoghurt. Er wordt meer vocht uitgelekt waardoor een dikkere yoghurt overblijft. Vergelijk het een beetje met het maken van hangop, al is deze variant nog dikker. Griekse Yoghurt wordt in diëten vaak omschreven als gezondere variant voor de normale yoghurt. Maar als je kijkt naar de voedingswaarden bevat Griekse yoghurt toch nog 10% vet, meer dan volle yoghurt dus. Het verschil is echter dat Griekse Yoghurt veel meer eiwitten bevat dan normale yoghurt en dit heb je nodig. Daarnaast bevat het ook nog eens veel minder suiker. In ons assortiment vind je Dodoni en Apostels yoghurt. Dodoni is de grootste producent van Griekse yoghurt in en buiten Griekenland en staat bekend om de bijzonder hoge kwaliteit.
Hoe combineer of gebruik je de Griekse yoghurt
De Griekse yoghurt heeft oneindig veel toepassingen binnen de Griekse keuken. De meest bekende is de combinatie met walnoten en heerlijke honing wat als ontbijt, lunch en dessert gegeten kan worden. Het kan ook gebruikt worden voor smoothies, dipjes, sauzen en meer. De Griekse yoghurt is perfect voor tzatziki omdat het een dikke structuur geeft, waardoor de dip een mooi geheel wordt. Probeer dus snel eens een echte Griekse Yoghurt en ontdek de authentieke smaak.