Exclusieve Griekse kazen

Toont alle 7 resultaten

Griekse Metsovone kaas

Metsovone is half-hard en gerookt. Het is één van de speciale regionale kazen die beschermd is als product met een oorsprongsbenaming (BOB). Het is een van de weinige koemelkkazen met het PDO kenmerk in Griekenland. De Metsovone is gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde koemelk. Nadat de kaas is gemaakt wordt het in grote repen gesneden en in kokend water gedompeld. Zo wordt de kaas uitgerekt totdat het een soepele structuur heeft die glanst. De kaas wordt uit het kokende water gehaald en vervolgens gekneed en in grote worstvormige vormen geperst die daarna worden gezouten in pekel. Dit verklaard de bekende lange ronde vorm van de kaas. Men laat de kaas minstens 5 maand rijpen voordat hij kan worden geconsumeerd. Metsovone, met zijn volle, rijke en gerijpte smaak, is een uitstekende tafelkaas (voor bij de mezedes), maar ook heerlijk om te grillen.

Griekse ladotyri kaas

Ladotyri Mytilinis (Λαδοτύρι Μυτιλήνης) is een traditionele Griekse kaas met beschermde oorsprongsbenaming (PDO of BOB). De kaas wordt gemaakt op het eiland Lesbos. Ladotyri wordt gemaakt van schapenmelk of van een mengsel van schapen- en geitenmelk, waar er maximaal 30% geitenmelk in mag zitten. De kaas worden minimaal 3 maanden gerijpt, waar de kaas tijdens dit rijpingsproces ingesmeerd wordt met olijfolie. Dit maakt deze kaas bijzonder. De kaas die bekend staat om zijn rijke en uitgesproken smaak. Ladotyri is uitstekend voor het maken van heerlijke Griekse mezze, in pasta's, of simpelweg als onderdeel van een verfijnd kaasplateau.

Kofinaki

Kofinaki is een zachte Griekse kaas met een aardse, licht pittige smaak en een romige textuur. Deze kaas is geproduceerd in de regio Kofinaki en wordt vaak genoten als een luxe snack of als onderdeel van een uitgebreide mezze. Kofinaki heeft een unieke smaak die goed samengaat met fruit, noten en een glas wijn. Het biedt een subtiele complexiteit die elke kaasliefhebber zal waarderen.