Retsina

Malamatina retsina, 500 ml

Op voorraad

3.65 (incl. BTW)
Hars | Thessaloniki | Roditis, Savatiano

Kechris retsina Kechribari, 500 ml

Op voorraad

5.85 (incl. BTW)
Hars | Thessaloniki | Roditis

Malamatina retsina, 250 ml

Op voorraad

2.50 (incl. BTW)
Hars | Thessaloniki | Roditis, Savatiano

Malamatina Malama, 500 ml

Op voorraad

5.50 (incl. BTW)
Hars | Asopia | Roditis

Aanbieding Retsina

Op voorraad

43.99 (incl. BTW)
Hars | Thessaloniki | Roditis, Savatiano

Malamatina rezine wit, 750 ml

Op voorraad

6.60 (incl. BTW)
Hars | Thessaloniki | Savatiano

Malamatina rezine rose, 750 ml

Op voorraad

6.60 (incl. BTW)
Hars | Thessaloniki | Merlot, Savatiano

Kechris retsina Kechribari, 750 ml

Op voorraad

10.75 (incl. BTW)
Hars | Thessaloniki | Roditis

Kechris dakry toy pefkou, 700 ml

Op voorraad

19.99 (incl. BTW)
Hars | Thessaloniki | Assyrtiko

Kechris Roza Retsina, 750 ml

Op voorraad

17.60 (incl. BTW)
Fris | Thessaloniki | Xinomavro

Kechris Afros Retsina, 750 ml

Op voorraad

15.40 (incl. BTW)
Fris | Thessaloniki | Roditis

Malamatina 2303 rezine wit, 750 ml

Op voorraad

29.25 (incl. BTW)
Hars | Asopia | Savatiano

Malamatina 2303 rezine rose, 750 ml

Op voorraad

31.15 (incl. BTW)
Hars | Asopia | Grenache

Het ontstaan van Retsina

Duizenden jaren geleden werd Retsina gerijpt in houten vaten. Na jaren van gebruik gingen deze vaten slijten en lekken. De wijnboeren konden deze niet repareren of dichtplakken met het gereedschap wat we tegenwoordig kennen, dus waren zij op andere oplossingen aanwezen. De harsbomen in hun tuin boden hars, een plakkerige substantie perfect om de kieren en gaten van de vaten mee te dichten. Een half jaar na de reparatie werd de wijn uit de vaten getapt, waar tot ieders verbazing bleek dat de wijn erg lekker rook, en een harsachtige smaak had gekregen. Op deze manier is de traditionele Retsina ontstaan. Tegenwoordig wordt de hars handmatig toegevoegd aan de vaten om de authentieke smaak van Retsina smaak te creëren.

Onze Retsina’s

Een van de grootste en meest bekende producenten is Malamatina, die wereldwijd haar Retsina exporteert met een productie van wel 50 miljoen flesjes per jaar! Ons assortiment bevat ook specialere Restina’s van het merk Kechribaris. De familie Kechribari uit Thessaloniki is in staat om de Retsina naar een ander niveau te tillen. Rond 1980 werd Retsina namelijk gezien als een simpele wijn van lage kwaliteit, maar Stelios Kechris (maker van de Kechribari wijnen) maakte het zijn missie dit te veranderen. Als je een liefhebber bent van de Retsina mag je dit wijnhuis niet overslaan.

Over Retsina

De kwaliteit van deze harswijn is de laatste jaren aanzienlijk verbetert vanwege nieuwe kwaliteitswetten. Alle harswijnen die nu op de markt zijn onder naam Retsina, zijn gemaakt onder scherp toezicht en strenge kwaliteitsregels. De Retsina van nu heeft daardoor een lichte harssmaak, en is verfrissend en vol van smaak. De harswijn bevat tonen van dennenbomen, hars, kruiden en citrusvruchten. Afhankelijk van de kwaliteit van de hars en de druiven, verschilt de smaak van de Retsina per merk. De wijn is goed te combineren met de typische smaken van de Griekse en Mediterrane keuken: gegrild vlees, ansjovis, fetakaas en vele traditionele gerechten die rijk zijn aan olijfolie.

Voor iedereen die Griekenland heeft bezocht, roept retsina herinneringen op aan de gezellige avonden in lokale tavernes en de warme Griekse gastvrijheid. Nu kun je diezelfde authentieke ervaring thuis herbeleven met onze selectie retsina. Elke slok brengt de smaken van Griekenland naar je toe, waardoor je elke gelegenheid kunt omtoveren tot een speciale ervaring.