Papaioannou microklima, 750 ml
€39.50 (incl. BTW)
Op voorraad
- Klanten geven ons een 4,9/5,0
- Gegarandeerd de beste kwaliteit
- Voor 08:00 besteld, morgen in huis!
- Gratis verzending vanaf €150 in Nederland
Veilig en vertrouwd betalen met:
Eigenschappen
Regio |
Nemea |
---|---|
Lekker bij |
Geit |
Smaakprofiel |
Stevig |
Druifsoort |
Agiorgitiko |
Jaar |
2015 |
Medaille |
Berliner Wein Trophy Gold |
Omschrijving
Papaioannou Microklima is een wijn van absolute topklasse, en is wellicht 1 van de mooiste wijnen uit Nemea. Voor levensgenieters!
Microklima wordt gekenmerkt door een complex aroma van rood fruit, specerijen zoals peper, nootmuskaat en vanille. De smaak is vol en evenwichtig. De wijn rijpt 20 maanden in eikenhouten vaten en rijpt nog een jaar op fles. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden groeien op een bijzondere plek. Ze groeien in een dal tussen de bergen waar een speciaal micro klimaat heerst. Dit is een zeer bijzondere eigenschap van deze wijn. Het kan nog tien jaar of langer bewaard worden. 100% agiorgitiko.
Goed te combineren met:
Past goed bij rood vlees met pikante sauzen en blauwe kazen.
Onderscheidingen:
- Gold Medal Brussels 2018
- Gold Medal Berlin 2018
- Gold Medal Citadelles du Vin 2012
- Special prize for Greece Citadelles Hong Kong 2012
- Gold Medal Bruxelles 2012
- Gold Medal Vienna 2012
- Gold medal – Berlin 2011
- Great Gold medal, Brucelles 2008
Over de familie Papaioannou:
Thanasis Papaioannou is een van de eerste producenten die het idee begreep en promootte dat wijn zijn unieke kenmerken moet behouden. Deze kenmerken komen voort uit de druivensoort, de ligging van de wijngaarden en de procedures die de wijnmaker volgt omwille van een biologisch evenwicht. De familie heeft wijngaarden in privébezit op verschillende locaties in Nemea en de gekozen druivensoorten worden verbouwd met als doel ultieme harmonie met het ecosysteem te bereiken.
Dhr. Papaioannou’s zoon, George, een chemicus-oenoloog, zet de traditie voort en is net zo creatief actief in zijn eigen wijngaarden als in de moderne wijnmakerij van het oude Nemea. Het doel van beide individuen is de voortdurende verbetering van de geproduceerde wijnen, het handhaven van hoge normen van hygiëne en biologische kenmerken, evenals het experimenteren met nieuwe soorten wijnen. De grootte van de wijngaard is 57 hectare. De verschillende wijngaardpercelen in gebieden van de zone, die worden gekenmerkt door verschillen in het ecosysteem en de leeftijd van de wijnstokken, leiden tot een multidynamisch resultaat.
De kwaliteit van het resultaat wordt versterkt door de juiste selectie van een bevredigend aantal variëteiten en de grondige kennis van de pioniers over alles wat met de wijngaard en de teelt ervan te maken heeft. De familie Papaioannou staat daarom ook bekend als de beste wijnmaker van Nemea!
Alcohol:
14%