Papaioannou agiorgitiko old vines, 750 ml
€21.65 (incl. BTW)
165 op voorraad
Papaioannou Old Vines. De druiven voor deze wijn komen van een geselecteerd deel van de wijngaard, namelijk het gebied met de oudste wijnstokken. Het kan nog tien jaar of langer bewaard worden. 100% agiorgitiko. Deze agiorgitiko behoort tot de absolute topklasse van Nemea en Griekenland.
165 op voorraad
- Klanten geven ons een 4,9/5,0
- Gegarandeerd de beste kwaliteit
- Voor 08:00 besteld, morgen in huis!
- Gratis verzending vanaf €150 in Nederland
Veilig en vertrouwd betalen met:
Eigenschappen
Regio |
Nemea |
---|---|
Lekker bij |
Lam |
Smaakprofiel |
Vol |
Druifsoort |
Agiorgitiko |
Jaar |
2015 |
Medaille |
Asia Wine Trophy Gold Medal ,Thessaloniki Wine Competition Gold Medal |
Omschrijving
Papaioannou Old Vines wordt gekenmerkt door een complexe smaak van rood fruit, kruiden, nootmuskaat, chocolade en vanille. De smaak is vol en evenwichtig. De wijn rijpt 1 jaar in nieuwe eikenhouten vaten en rijpt nog een jaar op fles. De druiven voor deze wijn komen van een geselecteerd deel van de wijngaard, namelijk het gebied met de oudste wijnstokken. Het kan nog tien jaar of langer bewaard worden. 100% agiorgitiko. Deze agiorgitiko behoort tot de absolute topklasse van Nemea en Griekenland.
Goed te combineren met:
Past goed bij rood vlees met pikante sauzen en krachtige gerechten.
Onderscheidingen:
- Gold Medal – AWC Vienna 2017
- Gold Medal – Asia Wine Trophy 2017
- Gold medal Thessaloniki 2010
- Gold medal Brucelles 2009
- Gold medal Thessaloniki 2007
- Gold medal Citadelles Bordeux 2007
- Best Greek Organic Wine Thessaloniki 2007
Over de familie Papaioannou:
Thanasis Papaioannou is een van de eerste producenten die het idee begreep en promootte dat wijn zijn unieke kenmerken moet behouden. Deze kenmerken komen voort uit de druivensoort, de ligging van de wijngaarden en de procedures die de wijnmaker volgt omwille van een biologisch evenwicht. De familie heeft wijngaarden in privébezit op verschillende locaties in Nemea en de gekozen druivensoorten worden verbouwd met als doel ultieme harmonie met het ecosysteem te bereiken.
Dhr. Papaioannou’s zoon, George, een chemicus-oenoloog, zet de traditie voort en is net zo creatief actief in zijn eigen wijngaarden als in de moderne wijnmakerij van het oude Nemea. Het doel van beide individuen is de voortdurende verbetering van de geproduceerde wijnen, het handhaven van hoge normen van hygiëne en biologische kenmerken, evenals het experimenteren met nieuwe soorten wijnen. De grootte van de wijngaard is 57 hectare. De verschillende wijngaardpercelen in gebieden van de zone, die worden gekenmerkt door verschillen in het ecosysteem en de leeftijd van de wijnstokken, leiden tot een multidynamisch resultaat.
De kwaliteit van het resultaat wordt versterkt door de juiste selectie van een bevredigend aantal variëteiten en de grondige kennis van de pioniers over alles wat met de wijngaard en de teelt ervan te maken heeft. De familie Papaioannou staat daarom ook bekend als de beste wijnmaker van Nemea!
Alcohol:
14%