Conserven vis

Toont alle 25 resultaten

Flokos inktvis, 370 gr

Op voorraad

7.50 (incl. BTW)

Trata gerookte haring, 160 gr

Uitverkocht

4.30 (incl. BTW)

Vis in Griekenland

Vis in Griekenland is onmisbaar. Dat is ook niet zo gek, Griekenland is omringt door zee die gevuld is met heerlijke vis. Daarnaast zijn er ook een groot aantal eilanden die veel aan visserij doen. Je kunt in elke taverna een gebakken of gefrituurd visje eten. De Grieken eten vaak als lunch of avondeten vis. Kleine ansjovis of kalamari zijn uitstekend voor de mezedes. Een vers gevangen dorade die wordt gegrild kunnen de meeste Grieken tijdens het avondeten niet weerstaan.

De meeste bekende vissoorten zijn ansjovis (gavros / γαύρος), Kalamari (καλαμάρια), dorade (τσιπούρα), zeebaars (λαβράκια) en rode mul (πμαρμπούνια). Vandaar dat al deze vissen in ons assortiment te vinden zijn. De meeste van deze vissen worden gekweekt of gevangen in de Egeïsche zee, de zee tussen Griekenland en Turkije.

Hoe eet je de Griekse vis

De Griekse vis is op vele manieren te bereiden en op te eten. Een van de combinaties die wij aanraden is een vers gebakken dorade met Radikia, de wilde bladgroente. Knijp hier een citroentje over uit en herleef het unieke vakantiegevoel in Nederland. Ook is een groot deel van ons assortiment geschikt voor bij de mezedes (Griekse hapjes). De kleine gefrituurde kalamaris en ansjovis passen hier het beste bij. Combineer ze met andere kleine hapjes onder het genot van een glaasje Ouzo, Tsipouro of Retsina: een heilige combinatie. Het mooiste is om de vissen op de gril of barbecue te leggen in de tuin maar deze kunnen ook in de pan gebakken worden. Onze tips en recepten staat vermeld bij ieder product zodat je thuis het perfecte visje kan grillen of frituren.