Worsten

Ifantis parizaki, 330 gr

Uitverkocht

3.90 (incl. BTW)

Ifantis parizaki, 500 gr

Uitverkocht

4.90 (incl. BTW)

De Authentieke Smaak van Kalamata Worsten

Griekse Kalamata worsten zijn een ware delicatesse en een essentieel onderdeel van de rijke culinaire traditie van Griekenland. Deze worsten, afkomstig uit de regio Kalamata, staan bekend om hun diepe, volle smaak en authentieke bereiding.

Gemaakt van hoogwaardig varkensvlees en lokale kruiden

Gemaakt van hoogwaardig varkensvlees, worden Kalamata worsten zorgvuldig gekruid met lokale kruiden zoals oregano, knoflook, en zwarte peper. Vaak wordt de worst gerookt, wat bijdraagt aan de kenmerkende, hartige smaak die deze Griekse specialiteit zo geliefd maakt. Wat de Kalamata worst echt bijzonder maakt, is het gebruik van lokale olijfolie in het bereidingsproces. Dit geeft de worst een unieke, subtiele fruitigheid en een sappige textuur die moeilijk te evenaren is.

De Griekse traditionele Kalamata worsten (loukanika)

Het begon in 1970, toen grootvader Konstantinos naar Athene verhuisde omdat hij geloofde dat de traditionele Kalamata worsten het verdienen om door heel Griekenland en daarbuiten te reizen. Het geheim van zijn succes was het bijzondere lokale recept.

Vandaag biedt de familie Moutevelis een uitgebreid assortiment traditionele dorpsworsten van hoge kwaliteit en kostbare smaak gebaseerd op de originele recepten. De worsten worden gemaakt met heerlijke stukken vers varkensvlees, rundvlees of schapenvlees. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van 100% natuurlijke kruiden en specerijen, fijne rode wijn, verse ingrediënten zoals sinaasappel, prei en BOB producten zoals fetakaas, Manouri en Kalamata olijven.

De traditionele Griekse worsten worden op de traditionele manier gerijpt. Ze worden gerookt met beukenhout, om ons de smaak en verrukkingen van de authentieke, zelfgemaakte worst te geven. De worsten bevatten geen gluten en kleurstoffen. Op deze manier maakt het bedrijf Moutevelis in Athene al 40 jaar lang deze ambachtelijke producten van zeer hoge kwaliteit. Wij bieden de worsten uit onze eigen regio dan ook met veel trots aan.

Hoe bereid je de Traditionele Kalamata worst

De worsten dienen gegrild, gebakken of gebraden te worden. Je kunt deze niet rauw eten. De worsten zijn fantastisch voor op de barbecue: grill de worsten op midden-hoog vuur totdat ze knapperig van buiten zijn en een mooi kleurtje hebben gekregen. Er zijn vele toepassingen voor de worsten, ze worden ook gebruikt in het traditionele recept kayanas (Griekse worst, tomaat en ei). De worsten zijn goed te combineren met ei, zowel bij de kayanas maar ook met alleen met een gebakken ei. Je kunt ze ook los serveren, maar de worsten zijn ook erg lekker als vulling, op verschillende broodjes, in sausen, mezedes, spetsofai of bij de pasta. Probeer de verschillende recepten en je zal verstelt staan van de smaak!