Aan de slag!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 500 gr mager rundergehakt, mager lamsgehakt kan ook
- 1 fijn gesnipperde ui
- 1 ei
- 1/6 Pakje paneermeel
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 scheut melk
- Zout, peper
- Scheutje olijfolie
Benodigdheden voor de saus:
- 1 gesnipperde ui
- Olijfolie
- 1 pakje pomodoro passato ( Kyknos )
- 2 eetlepels tomaten puree
- 700 ml water
- Zout, peper, mespuntje kaneel en kruidnagel
- Eventueel bachari
- Klein beetje vers geraspte nootmuskaat
Bereiding:
- Meng het gehakt met alle ingrediënten heel goed door elkaar tot er een gladde massa is ontstaan. Draai daarna langwerpige balletjes, haal ze door de bloem en bak ze rondom bruin in olijfolie.
- Ondertussen een braadpan verhitten met olijfolie, fruit het uitje, voeg de tomaten puree toe, bak het 1 minuutje mee, voeg de rest van de ingrediënten voor de saus erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de suzukakia ( gehaktballetjes ) toe en op een laag vuur 45 minuten koken tot ze gaar zijn. Mocht de saus niet dik genoeg zijn, haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan.
- Serveren met rijst en een Griekse salade.