Kotopoulo lemonato, kip met citroen
Aan de slag!
Deze Griekse marinade is ook voor lamsvlees, varkensvlees (schouder carbonades) of kalkoen te gebruiken. Zowel voor de oven als de barbecue.
Benodigdheden voor 1 kilo:
- 100 ml olijfolie
- Sap van 2 citroenen groot
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel oregano
- mespuntje tijm
- 1 theelepel rode paprikapoeder mild
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
- 500 gram aardappelen
Bereiding:
- Snij eventueel de kip, in de rug, door het midden.
- Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het over het kippenvlees. Zo nu en dan om draaien. Minimaal twee uur laten marineren.
- Bak de kip in de hetelucht oven, met de marinade, op 140 graden, ongeveer twee uur. Kip zo nu en dan omdraaien. Na een uur kun je grove stukken aardappel toevoegen, die met olijfolie, zout, peper en oregano op smaak zijn gebracht. Variatie op deze marinade, voeg 100 ml. witte wijn toe.
- Probeer dit gerecht ook met de andere soorten vlees. Smaak altijd heerlijk. Neem voor dit gerecht wel de tijd. Alle vlees soorten, afhankelijk van de dikte moeten 2 tot 3 uur in de oven staan. Dan is het vlees goed gaar gebakken, het vet wat erin zit is opgelost en valt het heerlijk uit elkaar.