Aan de slag!
Dit gerecht kunt u ook maken met rund- of lamsvlees.
Benodigdheden:
- 1 hele kip in stukjes
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 2 eetlepel tomaten puree
- 1 gesnipperde ui
- 700 ml water
- Olijfolie
- Zout en peper
- Snufje kaneel, kruidnagel en / of bachari
- Klein beetje vers geraspte nootmuskaat
Bereiding:
- Kruid de kip met zout en peper en bak ze in olijfolie rondom bruin.
- In een braadpan verhit je olijfolie en fruit de ui, doe de tomaten puree erbij en bak het 1 minuut mee. Voeg de pomodoro passato en eventueel een aantal geraspte rijpe tomaten ( zonder vel ) samen met 700 ml water toe. Voeg alle specerijen toe en breng de saus aan de kook. Voeg de kip toe en stoof het ongeveer 1 uur laag vuur, tot het gaar is en een beetje uit elkaar valt.
- Tijdens het kookproces regelmatig roeren.
- Server bij dit gerecht pasta, rijst of in de winter aardappelpuree. Een Cuvee Lantides rode wijn past uitstekend bij dit gerecht.