Kokinisto, stoofschotel met tomatensaus

Aan de slag!

Dit gerecht kunt u maken met kip of lamsvlees.

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 1 kg runderlappen in grofe stukjes
  • 1 pakje pomodoro tomaten
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 1 gesnipperde ui
  • 700 ml water
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Snufje kaneel, kruidnagel en / of piment
  • Klein beetje vers geraspte nootmuskaat
Bereiding:
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg de stukken vlees toe en breng ze aan de kook. Giet het vlees af, en dep het een beetje droog.
  2. Verhit een beetje olijfolie in de pan, en bak het vlees rondom een beetje bruin. Zout en peper toevoegen.
  3. In een braadpan verhit je olijfolie en fruit de ui, doe de tomaten puree erbij en bak het 1 minuut mee. Voeg de pomodoro samen met 700 ml water toe. Voeg alle specerijen toe en breng de saus aan de kook. Voeg het rundvlees toe en stoof het ongeveer 1.5 tot 2 uur op laag vuur, tot het gaar is en een beetje uit elkaar valt.
  4. Tijdens het kookproces regelmatig roeren.
  5. Server bij dit gerecht pasta, rijst of in de winter aardappelpuree. Een Nemea Lantides rode wijn past uitstekend bij dit gerecht.