Aan de slag!
Benodigdheden voor 6 tot 8 personen:
- 1.5 kilo magere runderlappen of lamsbouten
- 500 gram orzo ( Griekse rijstvormige pasta )
- 1 gesnipperde ui
- Flinke scheut olijfolie
- 2 eetlepels tomaten puree ( Kyknos )
- 1 pakje tomaten blokjes ( Kyknos )
- Zout, peper, mespuntje kaneel en kruidnagel
- Klein beetje verse geraspte nootmuskaat
- 2 Liter water
Bereiding:
- Snijd het vlees in grote stukken bestrooi het met zout en peper, en bak het in olijfolie rondom bruin.
- Ondertussen verhit de braadpan met olijfolie en fruit het uitje, voeg de tomaten puree en de blokjes toe, voeg de rest van de ingredienten toe en breng het aan de kook. Voeg het vlees toe, en zorg dat het ruim onder de saus ligt. Kook het vlees gaar in ongeveer 1.5 tot 2 uur.
- Haal het gare vlees uit de pan, voeg de 2 liter water toe en breng de saus weer aan de kook. Leg in een overschaal van minimaal 25 cm doorsnee de juvetsi, en giet het kookvocht er overheen en roer de pasta goed los. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden, gedurende 30 minuten en om de 10 minuten de pasta losroeren.
- Voeg na 30 minuten het vlees toe, en zorg dat het onder de pasta ligt en laat het nog 10 minuten in de oven.
- Laat dit gerecht een kwartier rusten voordat u het serveert, rasp een beetje Kefalograviera over de pasta.