Tsipouro

Zonder anijs (25)

Met anijs (6)

Gerijpt (5)

Toont alle 37 resultaten

Tsipouro proeverijtje

Op voorraad

15.00 (incl. BTW)

Agioneri tsipouro, 500 ml

Op voorraad

19.25 (incl. BTW)

Agioneri tsipouro, 200 ml

Op voorraad

10.60 (incl. BTW)

Pilavas tsipouro, 200 ml

Op voorraad

6.99 (incl. BTW)

Pilavas tsipouro, 50 ml

Op voorraad

3.00 (incl. BTW)

Dark cave tsipouro, 700 ml

Op voorraad

70.15 (incl. BTW)

Pilavas tsipouro, 700 ml

Op voorraad

19.99 (incl. BTW)

Ons assortiment Tsipouro:

In ons assortiment vind je ongeveer tien verschillende Tsipouro’s afkomstig van verschillende producenten, allemaal met hun eigen smaak. Het bekendste merk is Tsilili, overal in Griekenland kom je dit merk tegen en dat is terecht, want dit is volgens ons ook een van de beste Tsipouro’s. Ons assortiment biedt ook bijzondere exemplaren: het merk Agioneri maakt fantastische gerijpte Tsipouro’s met een zeer zachte smaak. Ons bijzonderste product is de Dark Cave, welke 5 jaar gerijpt heeft in eikenhouten vaten. Zeker het proberen waard voor de liefhebbers van zeer bijzondere destillaten.

De Tsipouro’s bevatten wel of geen anijs, wat duidelijk staat aangegeven bij ieder product. Voor de mensen die niet kunnen kiezen uit al onze Tsipouro’s hebben wij een proeverij samengesteld: je krijgt 5 verschillende Tsipouro’s zodat je kunt proeven welke je voorkeur geniet.

Hoe drink je Tsipouro?

Zelf zin in een glaasje? Tsipouro wordt vaak rustig opgedronken, waarbij het begeleidt wordt door kleine hapjes. Dit worden ook wel de Mezedes genoemd in Griekenland. Een aantal goeie begeleiders zijn inktvis, sardientjes, gefrituurde courgettes, Griekse salade, olijven, feta en eigenlijk alle Griekse maaltijden. Tsipouro is onmisbaar tijdens je vakantie in Griekenland en je bezoek aan een taverna. De Tsipouro kan ook geshot worden, maar let goed op: onze Tsipouro’s hebben een alcohol percentage van zo’n 35%.

Hoe wordt Tsipouro gemaakt

Het basisbestanddeel van Tsipouro bestaat uit de overblijfselen van druiven nadat hier wijn van is gemaakt. Dit zijn voornamelijk druivenresten zoals velletjes en steeltjes. De drank smaakt op Mykonos, Kreta en in Volos verschillend door de verschillende druivenrassen die gebruikt zijn. Omdat de oogst van de druiven maar een beperkt aantal weken duurt per jaar, is dat ook de enige tijd waarin Tsipouro gemaakt kan worden. De ingrediënten worden geheimgehouden en generatie op generatie doorgegeven. Tsipouro is het meest gedronken drankje op het vaste land van Griekenland.