Ouzo

Ouzo Pilavas (16)

Ouzo Barbayani (8)

Ouzotheek (36)

Pilavas ouzo, 2 liter

Op voorraad

36.50 (incl. BTW)

Pilavas ouzo, 1 liter

Op voorraad

22.25 (incl. BTW)

Plomari ouzo, 700 ml

Op voorraad

16.70 (incl. BTW)

Ouzo snoepjes, 1 kg

Op voorraad

9.99 (incl. BTW)

Ouzo proeverijtje

Op voorraad

15.00 (incl. BTW)

Kazanisto ouzo, 200 ml

Op voorraad

5.99 (incl. BTW)

Barbayani ouzo blauw, 700 ml

Uitverkocht

18.75 (incl. BTW)

Pilavas ouzo akropolis, 200 ml

Uitverkocht

9.25 (incl. BTW)

Ouzo snoepjes, 130 gr

Op voorraad

1.90 (incl. BTW)

Barbayani ouzo groen, 700 ml

Op voorraad

18.75 (incl. BTW)

Plomari ouzo, 200 ml

Op voorraad

5.70 (incl. BTW)

Pilavas ouzo mini, 50 ml

Op voorraad

2.50 (incl. BTW)

Pilavas ouzo, 200 ml

Op voorraad

4.99 (incl. BTW)

Ouzo 12 cadeauverpakking, 700 ml

Uitverkocht

17.75 (incl. BTW)

Plomari ouzo Adolo, 700 ml

Op voorraad

25.50 (incl. BTW)

Kazanisto ouzo, 700 ml

Op voorraad

18.15 (incl. BTW)

Kazanisto ouzo, 50 ml

Op voorraad

2.15 (incl. BTW)

Pilavas ouzo Gold, 700 ml

Op voorraad

17.95 (incl. BTW)

Pilavas ouzo aluminium, 1 liter

Uitverkocht

22.00 (incl. BTW)

Barbayani ouzo Efzon, 700 ml

Op voorraad

19.25 (incl. BTW)

Kazanisto ouzo 46%, 700 ml

Op voorraad

21.45 (incl. BTW)

Jivaeri ouzo, 700 ml

Op voorraad

16.99 (incl. BTW)

Pilavas ouzo karaf, 500 ml

Op voorraad

12.25 (incl. BTW)

Pilavas ouzo karaf, 1 liter

Op voorraad

24.50 (incl. BTW)

Idoniko ouzo, 700 ml

Op voorraad

17.70 (incl. BTW)

Aanbieding Plomari

Op voorraad

105.00 (incl. BTW)

Kazanisto ouzo 46%, 200 ml

Op voorraad

6.99 (incl. BTW)

Kazanisto ouzo, 1,5 liter

Op voorraad

31.10 (incl. BTW)

Jivaeri ouzo, 200 ml

Op voorraad

6.35 (incl. BTW)

Apalarina ouzo, 700 ml

Op voorraad

22.40 (incl. BTW)

Hoe wordt ouzo gemaakt?

Het basisbestanddeel van ouzo bestaat uit de overblijfselen van druiven nadat hier wijn van is gemaakt. Dit zijn voornamelijk druivenresten zoals velletjes en steeltjes. Ouzo moet van minstens dertig procent druivenresten zijn gemaakt. In grote koperen potten worden de druiven tot een alcoholische drank gedestilleerd. Het destilleerproces wordt een tweede keer herhaalt, waarbij er smaakmakers worden toegevoegd. Anijs is een vast onderdeel in het smakenspectrum, maar afhankelijk van de destilleerder kunnen er ook zaken als venkelzaad, nootmuskaat, kruidnagel en/of mastiek worden toegevoegd. Het resulterende drankje wordt gebotteld en gedronken.

Wist je dat sinds 2006 ouzo een beschermende oorsprongsbenaming (BOB) heeft gekregen? Dit wil zeggen dat ouzo alleen ouzo mag heten als het in Griekenland gemaakt is. Op veel van de Griekse eilanden wordt ouzo gemaakt, maar Lesbos is hét eiland van de bekende Plomari ouzo. Alleen al op dit eiland staan meer dan twintig ouzo fabrieken, waarvan de grootste in Plomari en Mytilini.

Hoe drink je ouzo:

Ouzo kan in de koelkast, diepvries of gewoon in de kast worden bewaard. De ouzo wordt geserveerd in een klein Ouzo (shot) glaasje of in een glas met een lange hals. Deze kan je puur drinken, of met ijsblokjes aanlengen. Door het toevoegen van water of ijs krijgt de ouzo een witte kleur. In Griekenland proost je, roep je ‘Yammas’ en gooi je het drankje achterover. Dan ben je een echte Magas. Maar ouzo kan ook rustig opgedronken worden, waarbij het begeleidt wordt door kleine hapjes. Dit worden ook wel de Mezedes genoemd in Griekenland. Een aantal goeie begeleiders zijn inktvis, sardientjes, gefrituurde courgettes, Griekse salade, olijven, feta en eigenlijk alle Griekse maaltijden. Ouzo is onmisbaar tijdens je vakantie in Griekenland en je bezoek aan een taverna.