Koum quat
Koum quat van Mavromatis
Koum Quat is een van de meest iconische producten van het Griekse eiland Corfu, en Mavromatis is dé naam die staat voor de hoogste kwaliteit. Mavromatis brengt de verfijnde smaak van Koum Quat, met producten die traditie en vakmanschap perfect combineren.
De distilleerderij "Mavromatis Kumquat" werd in 1965 opgericht als een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen en bottelen van kumquatlikeuren en -zoetwaren. De productiecapaciteit bereikt één miljoen flessen en vijftig ton kumquat in jam en snoepgoed. De distilleerderij van Mavromatis is gelegen in het gebied Skripero op Corfu. De opmerkelijke traditie en cultuur van dit eiland zijn welbekend bij de vele toeristen die het eiland elk jaar bezoeken. "Mavromatis Kumquat Distillery" is gespecialiseerd in het maken van likeuren en snoep van kumquatsinaasappelen, de traditionele vrucht van Corfu.
Hoe serveer je Koum quat?
Koum quat is overal te vinden in de taverna’s op Corfu. Thuis kan je het puur als aperitief nuttigen, maar het kan ook worden aangelegd met ijsblokjes. Daarnaast is de Koum quat ook zeer goed te gebruiken om extra aroma’s toe te voegen aan desserts zoals ijs, cakes en fruitsalades. Het kan ook gebruikt worden voor verschillende cocktails.
De Koum Quat wordt zorgvuldig geproduceerd met de hand geplukte vruchten van het eiland. Het resultaat is een unieke, zoet-bittere likeur met een uitgesproken smaak, die perfect is als digestief of om te gebruiken in cocktails.