Olijven pasta
Griekse olijven pasta
Olijven pasta is een product dat is gemaakt van gemalen Kalamata olijven met olijfolie, balsamico azijn en kruiden. Je krijgt het vaak geserveerd als aperitief met een stukje brood of pita. Je kunt het als dip gebruiken maar het is ook goed te gebruiken voor marinades of dressings. Het product is supergezond en is dus geschikt voor een healthy lifestyle. Bedek na het gebruik de overgebleven olijvenpasta met een laagje olijfolie, op deze manier is het heel lang houdbaar.
Het proces
Alle vruchten worden met de hand geplukt door het personeel, die ervoor zorgen dat alleen het fruit van topkwaliteit wordt geselecteerd. Daarna volgt de fase van het reinigen en koken van de vruchten op de juiste temperatuur, zodat de ingrediënten de gewenste textuur krijgen. Wanneer het eindproduct zijn beste textuur heeft bereikt, wordt het in glazen potten verpakt, die vervolgens worden gepasteuriseerd.
Griekse olijven jam
Fruitconserven en jam zijn al eeuwenlang nauw verbonden met de Griekse traditie. Het bedrijf Gaianakopoulos produceert al jaren fruitconserven met de grootste zorg en met dezelfde passie en respect voor traditie als vroeger. De wereldberoemde Kalamata olijven vermengd met hun lokale honing en appelen, maken de olijven jam onweerstaanbaar! Deze speciale conserven kunnen perfect gecombineerd worden met versgebakken brood, crackers, een selectie van fijne kazen, met cake, of zelfs met ijs.