Thee

Toont alle 11 resultaten

Wilde berg thee

Griekenland heeft een uiterst geschikt klimaat voor deze bergthee. Het land krijgt veel zonuren, heeft een schone lucht en een dor, droog landschap wat de juiste omstandigheden voor de Griekse bergthee zijn. De Griekse bergthee dankt zijn naam aan het kruid de Sideritis, die op hoogtes boven de 1.000 meter groeit in een rotsachtige omgeving. Dit maakt dat de Griekse bergthee er ook prachtig uit ziet, als een soort bloesem. Met de kenmerkende geur en veel gezonde etherische oliën heeft de Griekse bergthee een unieke smaak, die het proberen waard is. De herdersthee zit vol met antioxidanten en heeft een reinigende werking, ook heeft recent onderzoek aangetoond dat het de hersencellen verjongt. De Griekse bergthee kan zowel koud als warm worden gedronken.

Saffraan thee

Dit ‘goud van de aarde’, is afkomstig van de kostbaarste plant van de natuur, de saffraanbloem, ook bekend als de Krokosbloem. In Kozani, Noord-Griekenland groeit deze unieke bloem met een mooi verhaal. Krokos bloeit slechts één keer per jaar, in oktober, nauwelijks twee weken lang, en creëert een paars tovertapijt zo ver het oog reikt. De bloemen worden dagelijks geoogst, net nadat de ochtenddauw is verdampt en de saffraan-antioxidanten op hun hoogtepunt zijn. Nadat alle bloemen zijn verzameld, zien de velden er leeg uit, maar tegen het ochtendgloren bloeit de Krokos opnieuw. De bloemblaadjes worden onmiddellijk na de pluk met de hand van de saffraanstigma's en -meeldraden gescheiden, waarna de stigma's worden gedroogd, zodat de saffraan zijn hoogste potentie bereikt. Honderdvijftigduizend bloemen die tijdens de oogst door de dorpelingen met de hand worden geplukt, leveren slechts één kilo Krokos-stigma's op. Een nauwgezet proces, waardoor saffraan waardevoller is dan goud zelf.

Nieuwe onderzoeken komen tot de conclusie dat de saffraan sterke antioxiderende eigenschappen bezit die vrije radicalen kunnen neutraliseren, terwijl ze ook de hersenfunctie en vooral het geheugen kunnen verbeteren. Zeker het proberen waard dus!