Papaioannou assyrtiko gerijpt, 750 ml

14.80 (incl. BTW)

Op voorraad

Papaioannou assyrtiko wordt gekenmerkt door intense aroma’s van citrusfruit, met een vleugje vanille en honingtonen. Het is een biologische wijn van 100% assyrtiko. Het bijzondere aan deze wijn is dat hij 4 maanden op eikenhouten vaten heeft gerijpt.

  • Klanten geven ons een 4,9/5,0
  • Gegarandeerd de beste kwaliteit
  • Voor 08:00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending vanaf €150 in Nederland

Veilig en vertrouwd betalen met:iDEAL

Eigenschappen

Regio

Nemea

Lekker bij

Vis

Smaakprofiel

Rond

Druifsoort

Assyrtiko

Jaar

2018

Omschrijving

Papaioannou assyrtiko wordt gekenmerkt door intense aroma’s van citrusfruit, met een vleugje vanille en honingtonen. Lang en aanhoudend, het is een ideale metgezel voor een goed gedekte tafel. Het is een biologische wijn van 100% assyrtiko. Het bijzondere aan deze wijn is dat hij 4 maanden op eikenhouten vaten heeft gerijpt. Een zeer unieke assyrtiko die nog 3-5 jaar kan door rijpen in de fles.

Goed te combineren met:

Perfect bij wit vlees en zeevruchten.

Over de familie Papaioannou:

Thanasis Papaioannou is een van de eerste producenten die het idee begreep en promootte dat wijn zijn unieke kenmerken moet behouden. Deze kenmerken komen voort uit de druivensoort, de ligging van de wijngaarden en de procedures die de wijnmaker volgt omwille van een biologisch evenwicht. De familie heeft wijngaarden in privébezit op verschillende locaties in Nemea en de gekozen druivensoorten worden verbouwd met als doel ultieme harmonie met het ecosysteem te bereiken.

Dhr. Papaioannou’s zoon, George, een chemicus-oenoloog, zet de traditie voort en is net zo creatief actief in zijn eigen wijngaarden als in de moderne wijnmakerij van het oude Nemea. Het doel van beide individuen is de voortdurende verbetering van de geproduceerde wijnen, het handhaven van hoge normen van hygiëne en biologische kenmerken, evenals het experimenteren met nieuwe soorten wijnen. De grootte van de wijngaard is 57 hectare. De verschillende wijngaardpercelen in gebieden van de zone, die worden gekenmerkt door verschillen in het ecosysteem en de leeftijd van de wijnstokken, leiden tot een multidynamisch resultaat.

De kwaliteit van het resultaat wordt versterkt door de juiste selectie van een bevredigend aantal variëteiten en de grondige kennis van de pioniers over alles wat met de wijngaard en de teelt ervan te maken heeft. De familie Papaioannou staat daarom ook bekend als de beste wijnmaker van Nemea!

Alcohol:

13,5%

Vaak samen gekocht

Voedingswaarden
Geen gegevens bekend
Ingrediënten
Geen gegevens bekend
Herkomst
Griekenland