Traditionele Griekse koffie
Aan de slag!
Benodigdheden:
- 1 pak Loumidis koffie
- 30 ml kraanwater
- Flitzani (Grieks koffiekopje)
- Briki (koffiekannetje)
- Eventueel suiker
Bereiding (filmpje):
- Vul het koffiekopje met water (30 ml) en giet dit in het koffiekannetje.
- Voeg 1 theelepel met kop Griekse koffie toe aan het koffiekannetje en plaats dit op midden-hoog vuur. Voor een sterkere koffie voeg je nog een halve theelepel koffie toe.
- Voeg eventueel 1 theelepel suiker toe voor een μετριο koffie en 2 theelepels suiker voor een γλυκο. Zonder suiker noem je de koffie σκετο.
- Roer de koffie goed door en wacht tot de koffie omhoog komt en een mooie schuimlaag heeft (3 minuten). Zo weet je dat de koffie klaar is. Laat de koffie niet koken.
- Schenk de koffie in je flitzani en geniet! Drink de Griekse koffie met kleine slokjes, zodat de koffie drap overblijft in het koffiekopje.