Aan de slag!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 varkens nekje
- 1,5 citroen
- Olijfolie
- Oregano
- Paprikapoeder
- Peper en zout
- 1 kilo aardappelen
- Eventueel rozemarijn
- Groentes na keuze
- Griekse salade
- Fetasaus
Bereiding (filmpje 1, filmpje 2):
- Marineer het varken met oregano, paprika poeder, zout, peper en het sap van 1 citroen. Leg het varken in een ovenschaal en giet er redelijk wat olijfolie over. Masseer de marinade er nog even goed in. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Zet de hete lucht oven op 165 graden en laat het varkentje hier voor ongeveer 2.5 uur inzitten.
- snijdt de aardappels in partjes en marineer met paprika poeder, oregano, zout, peper, eventueel rozemarijn en het sap van een halve citroen. Meng de aardappels nog even goed.
- na 2.5 uur halen we het varken uit de oven en halen we het aluminiumfolie eraf en draaien we het 1 keer om. zet de oven nu op 180 graden en bak nu voor nog ongeveer 45 minuten. Draai het varken gedurende deze 45 minuten nog 1 a 2 keer om en giet de marinade over het varken.
- 10 minuutjes later kunnen de aardappeltjes ook bij de oven in.
- Begin nu met het maken van je fetasaus. (recept vind je hier) En kook nu ook de gekozen groente.
- Als het varken een mooie bruine kleur heeft kan hij uit de oven. Zet de oven nu op 195 graden en laat de aardappeltjes nog 10 minuutjes bruin en knapperig worden.
- Serveer alles op een mooi bord, eet smakelijk!