Papaioannou cabernet sauvignon, 750 ml
€15.90 (incl. BTW)
Op voorraad
Deze biologische cabernet sauvignon van Papaioannou rijpt twee jaar in eikenhouten vaten en één jaar in de fles. De wijn kan nog 5 jaar worden gerijpt. Het aroma van rode vruchten en een zachte en evenwichtige smaak kenmerken deze wijn. Deze cabernet sauvignon heeft zich meerdere malen onderscheiden op wijnconcoursen
- Klanten geven ons een 4,9/5,0
- Gegarandeerd de beste kwaliteit
- Voor 08:00 besteld, morgen in huis!
- Gratis verzending vanaf €150 in Nederland
Veilig en vertrouwd betalen met:
Eigenschappen
Regio |
Nemea |
---|---|
Lekker bij |
Rood vlees |
Smaakprofiel |
Rond |
Druifsoort |
Cabernet sauvignon |
Jaar |
2016 |
Medaille |
Berliner Wein Trophy Gold ,Mundus Vini Gold Medal |
Omschrijving
Deze biologische cabernet sauvignon van Papaioannou rijpt twee jaar in eikenhouten vaten en één jaar in de fles. De wijn kan nog 5 jaar worden gerijpt. Het aroma van rode vruchten en een zachte en evenwichtige smaak kenmerken deze wijn. Deze cabernet sauvignon heeft zich meerdere malen onderscheiden op wijnconcoursen
Goed te combineren met:
Perfect bij licht bereide gerechten met rood vlees.
Onderscheidingen:
- Gold medal – Citadells du Vin 2020
- Gold medal – Vienna 2020
- Gold medal – Mundus Vini 2020
- Gold Medal Berliner Wein Trophy 2013
- Gold medal – MUNDUS VINI BIO 2010
- Gold medal Citadelles Bordeux 2007
Over de familie Papaioannou:
Thanasis Papaioannou is een van de eerste producenten die het idee begreep en promootte dat wijn zijn unieke kenmerken moet behouden. Deze kenmerken komen voort uit de druivensoort, de ligging van de wijngaarden en de procedures die de wijnmaker volgt omwille van een biologisch evenwicht. De familie heeft wijngaarden in privébezit op verschillende locaties in Nemea en de gekozen druivensoorten worden verbouwd met als doel ultieme harmonie met het ecosysteem te bereiken.
Dhr. Papaioannou’s zoon, George, een chemicus-oenoloog, zet de traditie voort en is net zo creatief actief in zijn eigen wijngaarden als in de moderne wijnmakerij van het oude Nemea. Het doel van beide individuen is de voortdurende verbetering van de geproduceerde wijnen, het handhaven van hoge normen van hygiëne en biologische kenmerken, evenals het experimenteren met nieuwe soorten wijnen. De grootte van de wijngaard is 57 hectare. De verschillende wijngaardpercelen in gebieden van de zone, die worden gekenmerkt door verschillen in het ecosysteem en de leeftijd van de wijnstokken, leiden tot een multidynamisch resultaat.
De kwaliteit van het resultaat wordt versterkt door de juiste selectie van een bevredigend aantal variëteiten en de grondige kennis van de pioniers over alles wat met de wijngaard en de teelt ervan te maken heeft. De familie Papaioannou staat daarom ook bekend als de beste wijnmaker van Nemea!
Alcohol:
14%